miejscowości powiat Grudziądz
- jurek.solecki
Witam.
W akcie zgonu z 1924r. Jana Soleckiego wpisano, że urodził się w Ługowie powiat Grudziądz. Przeglądałem spisy miejscowości i nie mogę jej zlokalizować.
Pozdrawiam
Jerzy Solecki
W akcie zgonu z 1924r. Jana Soleckiego wpisano, że urodził się w Ługowie powiat Grudziądz. Przeglądałem spisy miejscowości i nie mogę jej zlokalizować.
Pozdrawiam
Jerzy Solecki
Witaj Jurku
Jaka jest forma podstawowa nazwy tej miejscowości?
Może zajrzyj tu: http://dir.icm.edu.pl/pl/Slownik_geograficzny/Tom_V/804

Jaka jest forma podstawowa nazwy tej miejscowości?
Może zajrzyj tu: http://dir.icm.edu.pl/pl/Slownik_geograficzny/Tom_V/804
Pozdrawiam cieplutko,
Ewa Szczodruch
Ewa Szczodruch
- jurek.solecki
Witam.
urzędnik stanu cywilnego miał ladny charakter pisma i wykaligrafował ,ze Jan Solecki
urodził się w ŁUGOWIE powiat Grudziądz.Przeglądałem też słownik geograficzny oraz skorowidze z wykazem miejscowości, i nic
Pozdrawiam Jerzy Solecki
urzędnik stanu cywilnego miał ladny charakter pisma i wykaligrafował ,ze Jan Solecki
urodził się w ŁUGOWIE powiat Grudziądz.Przeglądałem też słownik geograficzny oraz skorowidze z wykazem miejscowości, i nic
Pozdrawiam Jerzy Solecki
Ostatnio zmieniony piątek 30 paź 2009, 00:39 przez jurek.solecki , łącznie zmieniany 1 raz.
Witam!
Radzę zadzwonić do Starostwa Powiatowego w Grudziądzu Wydział Geodezji i Gospodarki Gruntami Ośrodek Dokumentacji Geodezyjnej i Kartograficznej i zapytać czy:
1. w Ewidencji Gruntów jest taka wieś
2. w Katastrze gruntowym jest taki obręb
Adres Starostwa na pewno będzie w internecie.
Można zadzwonić do Wojew. Urzędu Statystycznego w Toruniu i zapytać
1. czy jest w powiecie Grudziądz lub w województwie toruńskim taka wieś lub okręg wyborczy
U nich okręgi wyborcze to są małe przysiółki, których nigdzie nie ma, bo one nigdy nie funkcjonowały jako administracyjne jednostki. Jednak w terenie niektóre nazwy są używane do dziś. Wystarczy posłuchać rozmowy wiejskich piwoszów pod sklepem spożywczym.
Może nic się nie znajdzie, ale wszystkie możliwości będą zbadane.
Jest jeszcze możliwość zmiany granic powiatów i warto w ościennych powiatach popytać w Ośrodkach Dokumentacji Geodezyjnej w Starostwach.
W toruńskiem nie spotkałam takiej nazwy.
I to jest właśnie urok naszej pracy
Pozdrawiam
Radzę zadzwonić do Starostwa Powiatowego w Grudziądzu Wydział Geodezji i Gospodarki Gruntami Ośrodek Dokumentacji Geodezyjnej i Kartograficznej i zapytać czy:
1. w Ewidencji Gruntów jest taka wieś
2. w Katastrze gruntowym jest taki obręb
Adres Starostwa na pewno będzie w internecie.
Można zadzwonić do Wojew. Urzędu Statystycznego w Toruniu i zapytać
1. czy jest w powiecie Grudziądz lub w województwie toruńskim taka wieś lub okręg wyborczy
U nich okręgi wyborcze to są małe przysiółki, których nigdzie nie ma, bo one nigdy nie funkcjonowały jako administracyjne jednostki. Jednak w terenie niektóre nazwy są używane do dziś. Wystarczy posłuchać rozmowy wiejskich piwoszów pod sklepem spożywczym.
Może nic się nie znajdzie, ale wszystkie możliwości będą zbadane.
Jest jeszcze możliwość zmiany granic powiatów i warto w ościennych powiatach popytać w Ośrodkach Dokumentacji Geodezyjnej w Starostwach.
W toruńskiem nie spotkałam takiej nazwy.
I to jest właśnie urok naszej pracy
Pozdrawiam
Anna Gabor
Poszukuję nazwisk: Brochocki i Gacki -Mazowsze,
Jurkiewicz, Leksandrowicz - Chełmża i okolice,
Cholewiński, Lewandowska Araś - Rypin i okolice.
Poszukuję nazwisk: Brochocki i Gacki -Mazowsze,
Jurkiewicz, Leksandrowicz - Chełmża i okolice,
Cholewiński, Lewandowska Araś - Rypin i okolice.
witam
Urodzilem sie w Grudziadzu i pierwszy raz slysze(nie musze ale o wszystkim wiedziec)
Wstaw nam moze dokumet to lepiej moze odczytamy bo punkt widzenia na dokumetach jest niekiedy relatywny
Marcin
Urodzilem sie w Grudziadzu i pierwszy raz slysze(nie musze ale o wszystkim wiedziec)
Wstaw nam moze dokumet to lepiej moze odczytamy bo punkt widzenia na dokumetach jest niekiedy relatywny

Marcin
szukam info o Jasinskich-Jasienskich, Kutta, Radzikowskich, Dabrowskich
tereny: pomorza, kujawsko-pomorskiego
Interesuja mnie tylko te tereny i ich historia
tereny: pomorza, kujawsko-pomorskiego
Interesuja mnie tylko te tereny i ich historia
- jurek.solecki