Jurek nie żyje - kondolencje
Jurek nie żyje - kondolencje
Przed chwilą dowiedziałam się o śmierci naszego drogiego kolegi Jurka Gabora.
Strata to ogromna dla Jego rodziny, ale też i dla nas, genealogów i dla wszystkich, którzy mieli szczęście spotkać go na swojej drodze życia. Za mało powiedzieć: "to był dobry człowiek", ale to właśnie pierwsze ciśnie się na usta i nie jest w odniesieniu do Jurka czczym banałem. "Śmierć miał dobrą, spokojną" - tyle powiedziała Ania, jego żona, a teraz już wdowa po nim. To dobrze. Bo wszyscy, którzy wspominali o Nim w swoich rozmowach z Bogiem, pewnie o takie odejście Jurka Go prosili.
Jurek na zawsze pozostanie w mojej pamięci. Będę wspominała jego spokój, ciepło i uśmiech: nieśmiały, chłopięcy. Będę tęskniła...
Aniu, pewnie za chwilę wszyscy będą intensywnie myśleć o Tobie, o Twoim bólu i żalu. Pozwól, że pierwsza Cię utulę składając Ci kondolencje i łącząc się z Tobą w cierpieniu. A ponieważ znam trochę część Twojej Rodziny, pozwolę sobie na złożenie wyrazów współczucie również Twoim dzieciom, wnukom i prawnukom i wszystkim, którzy stratę Jurka boleśnie odczuwają.
Niech Mu ziemia lekką będzie...
Strata to ogromna dla Jego rodziny, ale też i dla nas, genealogów i dla wszystkich, którzy mieli szczęście spotkać go na swojej drodze życia. Za mało powiedzieć: "to był dobry człowiek", ale to właśnie pierwsze ciśnie się na usta i nie jest w odniesieniu do Jurka czczym banałem. "Śmierć miał dobrą, spokojną" - tyle powiedziała Ania, jego żona, a teraz już wdowa po nim. To dobrze. Bo wszyscy, którzy wspominali o Nim w swoich rozmowach z Bogiem, pewnie o takie odejście Jurka Go prosili.
Jurek na zawsze pozostanie w mojej pamięci. Będę wspominała jego spokój, ciepło i uśmiech: nieśmiały, chłopięcy. Będę tęskniła...
Aniu, pewnie za chwilę wszyscy będą intensywnie myśleć o Tobie, o Twoim bólu i żalu. Pozwól, że pierwsza Cię utulę składając Ci kondolencje i łącząc się z Tobą w cierpieniu. A ponieważ znam trochę część Twojej Rodziny, pozwolę sobie na złożenie wyrazów współczucie również Twoim dzieciom, wnukom i prawnukom i wszystkim, którzy stratę Jurka boleśnie odczuwają.
Niech Mu ziemia lekką będzie...
Pozdrawiam cieplutko,
Ewa Szczodruch
Ewa Szczodruch
Re: Jurek nie żyje - kondolencje
Aniu
Przyjmij najszczersze wyrazy współczucia.
Przyjmij najszczersze wyrazy współczucia.
Janusz Wegner
Genepedia
Poszukuję wszelkich informacji o osobach noszących te nazwisko, szczególnie z zasobów pozametrykalnych.
Genepedia
Poszukuję wszelkich informacji o osobach noszących te nazwisko, szczególnie z zasobów pozametrykalnych.
-
Jeszcze wczoraj Jurku kilka minut z sobą rozmawialiśmy, jeszcze spojrzałeś na fotografie które przyniosłem dla Was , a także na moje nowe opracowanie - książkę o genealogii mojej rodziny.
Powiedziałeś cichutko - ale to cie kosztowało dużo roboty.
Ta Twoja pochwała zostanie na zawsze w moich wspomnieniach. gdy tylko będziemy Cie wspominać. Dziękuje Ci za nauki z dziedziny genealogi - Tobie i Twojej żonie Ani.
Teraz zdaję sobie z tego sprawę, że ta rozmowa była naszym pożegnaniem.
Żeby tak można cofnąć czas, to tyle bym Ci jeszcze opowiedział...............
Żegnaj Jurku i do zobaczenia w lepszym świecie.
Wyrazy współczucia Aniu dla Ciebie i Waszej całej rodzinie.
Marian Pniewski
Powiedziałeś cichutko - ale to cie kosztowało dużo roboty.
Ta Twoja pochwała zostanie na zawsze w moich wspomnieniach. gdy tylko będziemy Cie wspominać. Dziękuje Ci za nauki z dziedziny genealogi - Tobie i Twojej żonie Ani.
Teraz zdaję sobie z tego sprawę, że ta rozmowa była naszym pożegnaniem.
Żeby tak można cofnąć czas, to tyle bym Ci jeszcze opowiedział...............
Żegnaj Jurku i do zobaczenia w lepszym świecie.
Wyrazy współczucia Aniu dla Ciebie i Waszej całej rodzinie.
Marian Pniewski
Najpierw zwracamy się do Ani:
Droga Aniu, jesteśmy głęboko zasmuceni odejściem Twojego ukochanego męża Jurka
Jesteśmy myślą z Tobą i Twoimi Bliskimi
Andrzej i Urszula Smolińscy.
Kolejne do KPTG;
Wielką stratę poniosło KTPG w Toruniu, straciło nie tylko swojego, spośród wielu członków, ale bardzo oddanego dla idei jaką jest Genealogia rodziny. Niewiele wiemy o jego pracy dla naszego Towarzystwa (jesteśmy tutaj bardzo króciutko) , ale wiemy na pewno, że był bardzo oddanym członkiem a zapewne i nauczycielem dla innych. Andrzej i Urszula Smolińscy.
Droga Aniu, jesteśmy głęboko zasmuceni odejściem Twojego ukochanego męża Jurka
Jesteśmy myślą z Tobą i Twoimi Bliskimi
Andrzej i Urszula Smolińscy.
Kolejne do KPTG;
Wielką stratę poniosło KTPG w Toruniu, straciło nie tylko swojego, spośród wielu członków, ale bardzo oddanego dla idei jaką jest Genealogia rodziny. Niewiele wiemy o jego pracy dla naszego Towarzystwa (jesteśmy tutaj bardzo króciutko) , ale wiemy na pewno, że był bardzo oddanym członkiem a zapewne i nauczycielem dla innych. Andrzej i Urszula Smolińscy.
W odpowiedzi na wszystkie pytania zamieszczam klepsydrę, w której znajdziecie informacje o Ostatnim Pożegnaniu (różaniec, msze, pogrzeb) naszego drogiego kolegi Jerzego Gabora.
Pozdrawiam cieplutko,
Ewa Szczodruch
Ewa Szczodruch
Aniu, przyjmij proszę wyrazy najszczerszego współczucia smutku i żalu, jestem głęboko poruszony odejściem Twojego męża Jurka.
Poszukuję: Wajda, Czupidło, Cieślik, Jamka, Rejman, Modliborski, Momot, Michalski
Kiedy odchodzi ktoś z rodziny naszych przyjaciół
Czujemy ból, tych którzy pozostali na ziemi.
Z wielkim smutkiem żegnam
śp. Jurka Gabora
Rodzinie i najbliższym składam szczere wyrazy współczucia.
Bożena
Czujemy ból, tych którzy pozostali na ziemi.
Z wielkim smutkiem żegnam
śp. Jurka Gabora
Rodzinie i najbliższym składam szczere wyrazy współczucia.
Bożena
Pozdrawiam. Bożena.
Kochani,
bardzo dziękuję za wspólną modlitwę, za kwiaty i słowa wsparcia.
W takich chwilach przekonujemy się, że jesteśmy sobie potrzebni, że każde życzliwe słowo ma wielką wartość. Każdy uścisk oddany nawet w milczeniu jest wielkim skarbem i świadectwem przyjaźni.
Straciłam Jurka, moje 54 lata wspólnej drogi na jakiś czas się przerwały, ale dzięki Wam wiem, że tu na ziemi nie jestem sama.
Dziękuję za wszystko.
Ania
bardzo dziękuję za wspólną modlitwę, za kwiaty i słowa wsparcia.
W takich chwilach przekonujemy się, że jesteśmy sobie potrzebni, że każde życzliwe słowo ma wielką wartość. Każdy uścisk oddany nawet w milczeniu jest wielkim skarbem i świadectwem przyjaźni.
Straciłam Jurka, moje 54 lata wspólnej drogi na jakiś czas się przerwały, ale dzięki Wam wiem, że tu na ziemi nie jestem sama.
Dziękuję za wszystko.
Ania