Wieści genealogiczne
W tym wątki zamieszczę kilka wieści genealogicznych jako wieści z badań wielu genealogów .
1. Toruń ma wyjątkowe szczęście do potomków bohaterów narodowych USA .
W Toruniu do dzisiaj mieszka potomek z bezpośredniej linii Tadeusza Kościuszki .
A w ościennym Golubiu Dobrzyniu potomkini bezpośredniej linii Kazimierza Pułaskiego .
Przypomnijmy iż USA wyłożył duży fundusz na badania genetyczne szczątków Kazimierza Pułaskiego .
1. Toruń ma wyjątkowe szczęście do potomków bohaterów narodowych USA .
W Toruniu do dzisiaj mieszka potomek z bezpośredniej linii Tadeusza Kościuszki .
A w ościennym Golubiu Dobrzyniu potomkini bezpośredniej linii Kazimierza Pułaskiego .
Przypomnijmy iż USA wyłożył duży fundusz na badania genetyczne szczątków Kazimierza Pułaskiego .
Ryszard Welka
W tej chwili robię indeksację dla jednej z parafii kujawsko pomorsiego -ale tylko Liber copulatorum
Ale w najbliższych dniach będę robił indeksację dla dwóch innych parafii .
I podobnie jak pozostali zamieszczę tabele indeksacyjne na stronie Towarzystwa .
======================================================
Jak rozumiem Administrator wskaże gdzie można by indeksacje zamieścić .
zarówno dla Liber baptistorum jak i dla Liber copulatorum
=================================================
Ale w najbliższych dniach będę robił indeksację dla dwóch innych parafii .
I podobnie jak pozostali zamieszczę tabele indeksacyjne na stronie Towarzystwa .
======================================================
Jak rozumiem Administrator wskaże gdzie można by indeksacje zamieścić .
zarówno dla Liber baptistorum jak i dla Liber copulatorum
=================================================
Ryszard Welka
o jakich genealogach jest mowa ?Welka pisze:jako wieści z badań wielu genealogów .
Welka pisze:jednej z parafii kujawsko pomorsiego
przy tak obfitej informacji trudno podejmować decyzje co i jakWelka pisze:dla dwóch innych parafii
Jeśli K-PTG jako towarzystwo podejmie taką decycję to administrator jest od tego aby to wykonał. Więc nikt nie może jednoosobowo powiedzieć co gdzie i kiedy ma się pojawić.Welka pisze:Jak rozumiem Administrator wskaże gdzie można by indeksacje zamieścić .
Piszę to aby było jasne że nie jest moim widzimisiem że coś tu się znajdzie lub też nie.
Wojtku
Sugeruję zachowanie szczególnej ostrożności przy podejmowaniu decyzji o opublikowaniu jakichkolwiek indeksów. Na stronie Genepedii
http://genepedia.pl/index.php?title=Kat ... sy_nazwisk
omówiłem problemy jakie towarzyszą poszczególnym bazom indeksowym. Osobiście stoję na stanowisku, że najbardziej właściwe rozwiązanie przyjęło PTG. Należy się cieszyć iż ktoś sam z siebie dokonuje indeksacji jakiejś parafii. Pytanie brzmi: Wg jakich zasad ją przeprowadza? Ponadto nie wolno zapominać, iż mówi się jednak o docelowym połączeniu wszystkich baz chociażby poprzez multiwyszukiwarkę nazwisk. W związku z tym decyzja o opublikowaniu tego typu indeksów musi być poprzedzona weryfikacją przyjętych założeń.
Pozdrawiam
Sugeruję zachowanie szczególnej ostrożności przy podejmowaniu decyzji o opublikowaniu jakichkolwiek indeksów. Na stronie Genepedii
http://genepedia.pl/index.php?title=Kat ... sy_nazwisk
omówiłem problemy jakie towarzyszą poszczególnym bazom indeksowym. Osobiście stoję na stanowisku, że najbardziej właściwe rozwiązanie przyjęło PTG. Należy się cieszyć iż ktoś sam z siebie dokonuje indeksacji jakiejś parafii. Pytanie brzmi: Wg jakich zasad ją przeprowadza? Ponadto nie wolno zapominać, iż mówi się jednak o docelowym połączeniu wszystkich baz chociażby poprzez multiwyszukiwarkę nazwisk. W związku z tym decyzja o opublikowaniu tego typu indeksów musi być poprzedzona weryfikacją przyjętych założeń.
Pozdrawiam
Janusz Wegner
Genepedia
Poszukuję wszelkich informacji o osobach noszących te nazwisko, szczególnie z zasobów pozametrykalnych.
Genepedia
Poszukuję wszelkich informacji o osobach noszących te nazwisko, szczególnie z zasobów pozametrykalnych.
Panie Wojtku
My robimy swoje .
A pan niech robi swoje .
Tak będzie najlepiej.
ja byłem wywiadowczo na jednym zebraniu i już mam pojęcie .
Po co mnie się Pan pyta .
Pani Ewa robiła indeksacje to chyba lepiej wie .
Każdy robi swoje .
Moje indeksacje są publiczne i dostępne .
Indeksacja to indeksacja . Wkrótce ruszy indeksacja całego "Projektu Toruń "-i będzie każdemu dostęna
Pozdrawiam
My robimy swoje .
A pan niech robi swoje .
Tak będzie najlepiej.
ja byłem wywiadowczo na jednym zebraniu i już mam pojęcie .
Po co mnie się Pan pyta .
Każdy robi swoje .
Moje indeksacje są publiczne i dostępne .
Indeksacja to indeksacja . Wkrótce ruszy indeksacja całego "Projektu Toruń "-i będzie każdemu dostęna
Pozdrawiam
Ryszard Welka
Wy robicie to róbcie, ku chwale wszystkich, tylko po co tyle szumu ? To już kolejny news w którym to Pan pisze.Welka pisze:My robimy swoje .
A pan niech robi swoje .
Tylko mnie tak zastanawia kto są ci MY.
Pani Ewa w tym wątku nic nie pisze więc pytam się Pana a nie Pani Ewy.Welka pisze:Po co mnie się Pan pyta .
Szanowny Panie, sugeruje więcej rozsądku w wypowiedziach. bo co to ma do rzeczy ... a już tym bardziej do wątku.. nomen omen o niczym.Welka pisze:ja byłem wywiadowczo na jednym zebraniu i już mam pojęcie .
Ostatnio zmieniony sobota 13 cze 2009, 22:08 przez Wojciech, łącznie zmieniany 1 raz.
Panie Wojtku
Po co Pan się wtrąca do każdej wypowiedzi na Forum . Skoro Pan to nie dotyczy .
Przecież nie założył Pan tego wątku . Nikt Pan tutaj ie zapraszał .
Skoro czuje się Pan właścicielem wolnej dyskusji to niech Pan napisze . J nie muszę na tym Forum pisać .
Rozumiem iż to Forum prywatne i skończę .
Pozdrowienia
Pozdrawiam cieplutko
Po co Pan się wtrąca do każdej wypowiedzi na Forum . Skoro Pan to nie dotyczy .
Przecież nie założył Pan tego wątku . Nikt Pan tutaj ie zapraszał .
Skoro czuje się Pan właścicielem wolnej dyskusji to niech Pan napisze . J nie muszę na tym Forum pisać .
Rozumiem iż to Forum prywatne i skończę .
Pozdrowienia
Pozdrawiam cieplutko
Ryszard Welka
Tylko mnie tak zastanawia kto są ci MY.
To proste .
Zwykli prywatni ludzie ,którzy chcą dojść własnych korzeni .
Jakiego szumu ?
O co chodzi?
Rozumiem iż cieszy Pan się ,że ktoś zajął się ideksacją no bo nie ma ważniejszej sprawy dla genealoga .
Dzięki za pomoc i udostępnienie Portalu dla danych indekscayjnych .
Wszyscy się bardzo cieszą ,bo jak na razie na stronie Forum nic nie ma .
dziękuję za słowa otuchy i pomocy
To proste .
Zwykli prywatni ludzie ,którzy chcą dojść własnych korzeni .
Jakiego szumu ?
O co chodzi?
Rozumiem iż cieszy Pan się ,że ktoś zajął się ideksacją no bo nie ma ważniejszej sprawy dla genealoga .
Dzięki za pomoc i udostępnienie Portalu dla danych indekscayjnych .
Wszyscy się bardzo cieszą ,bo jak na razie na stronie Forum nic nie ma .
dziękuję za słowa otuchy i pomocy
Ryszard Welka
Zostałem wywołano jako administrator czyż nie ?Welka pisze:Jak rozumiem Administrator wskaże gdzie można by indeksacje zamieścić .
Więc staram się nie pozostawiać bez odpowiedzi żadnych wiadomości.
Gdyż jak to Pan mi zarzucił że się nie odzywam.
Proszę się więc zdecydować czy mam czy też nie, zajmować stanowisko w temacie w którym tego Pan oczekuje.
I co z tego że było tydzień temu ?
Umawialiśmy się na coś ?
Ktoś tu jest na Pana usługi ?
To jest forum i wspólnie wypracowuje się rozwiązania a nie autorytarnie.
Do sprawy umieszczania indeksów należy podejść systemowo a nie spontanicznie.
Proszę więc o przybliżenie o jakich indeksach jest mowa, czego dotyczą, kto jest ich autorem, na podstawie czego zostały stworzone i wszelkie pozostałe ważne informacje.
Umawialiśmy się na coś ?
Ktoś tu jest na Pana usługi ?
To jest forum i wspólnie wypracowuje się rozwiązania a nie autorytarnie.
Do sprawy umieszczania indeksów należy podejść systemowo a nie spontanicznie.
Proszę więc o przybliżenie o jakich indeksach jest mowa, czego dotyczą, kto jest ich autorem, na podstawie czego zostały stworzone i wszelkie pozostałe ważne informacje.
Panie Wojtku
Nie musi być Pan niegrzeczny .
Wystarczy , że napisze Pan iż portal ne jest zainteresowany .
Ja się wcale nie obrażę , gdyż tak jak uzgodniłem to z kilkoma innymi osobami indeksacje tak jak do tej pory będę umieszczał na swoim serwerze .
To chyba nie dla mnie jest to korzyść umieścić tutaj .
Myślę iż temat jest zakończony
Nie musi być Pan niegrzeczny .
Wystarczy , że napisze Pan iż portal ne jest zainteresowany .
Ja się wcale nie obrażę , gdyż tak jak uzgodniłem to z kilkoma innymi osobami indeksacje tak jak do tej pory będę umieszczał na swoim serwerze .
To chyba nie dla mnie jest to korzyść umieścić tutaj .
Myślę iż temat jest zakończony
Ryszard Welka