Dzień dobry,
chyba rzeczywiście coś się popsuło. Wiele rejestrów jest niedostępnych (np. Dąbrowa Chełmińska), często miniaturka się powiększa, ale jest pusta, bez żadnych napisów. Tęsknię do stanu sprzed tygodnia.
Pozdrawiam.
Kalutka
Genealogia w archiwach
Re: Genealogia w archiwach
Witam,
coś rzeczywiście się dzieje - też mam problem z otwieraniem oraz przybliżaniem.
Pora nie ma znaczenia.
A było już tak fajnie, przez pewien okres wszystko "odpalało" się super i dzięki temu znalazłam kilka ciekawostek.
Miejmy nadzieję, że ta niekomfortowa sytuacja nie potrwa długo.
pozdrawiam
Anna
coś rzeczywiście się dzieje - też mam problem z otwieraniem oraz przybliżaniem.
Pora nie ma znaczenia.
A było już tak fajnie, przez pewien okres wszystko "odpalało" się super i dzięki temu znalazłam kilka ciekawostek.
Miejmy nadzieję, że ta niekomfortowa sytuacja nie potrwa długo.
pozdrawiam
Anna
Witam.Droga Ewo znam tą funkcję i nie pisał bym na forum,gdyby od klikania na "Uruchom przybliżenie" nie bolał mnie paluch.Jako lokalny patriota mogę wskazać za wzór projekty i wyszukiwarki na WTG uruchomione bez porównania mniejszym kosztem/o ile mogę się w tym temacie wypowiadać/. Pozdrawiam i mam nadzieję ,że będzie lepiej. juras
Powyższe narzekanie nie aktualne ,wszystko zaczęło się otwierać.Oby tak dalej. juras
- Jurek Plieth
- Kontakt:
Po pierwsze nie wszystko. Po drugie wciąż jest mnóstwo błędów. Jeśli w jednym miejscu znikają, to pojawiają się w innym. Zgłaszanie błędów do administratora, czyli na hostmaster@genealogiawarchiwach.pl to klasyczne "pisanie na Berdyczów".juras pisze:Powyższe narzekanie nie aktualne ,wszystko zaczęło się otwierać.Oby tak dalej. juras
Ci, którzy mnie znają wiedzą, że rzadko uciekam się do ostatecznych sformułowań, jednakże tym razem robię wyjątek. Ten serwis, czyli GwA to cytując klasyka "dno i pięć metrów mułu". Skończyłem się w to angażować, szkoda moich nerwów, bo życie jest takie krótkie!
Na koniec roku 2016 zindeksowano w Szukaj w Archiwach 385 000 metryk .
Około 5 tys metryk jest zindeksowanych podwójnie -nie wiadomo po co .
45 tys metryk ma podwójne wpisy -gdyż jedni indeksowali metryki a inni skorowidze w tej samej parafii .
Biorąc pod uwagę problemy z otwieraniem się i wielodostępem do strony to i tak dużo pracy włożono w Projekt .
=============================================
Szacując iż na jednym zdjęciu jest 3,5 metryki przeciętnie to zindeksowano około 100 tys zdjęć co stanowi około 3,5 % zasobu prezentowanego .
Warto także napisać iż około 100 tys zdjęć jest zdublowana z zasobami AP Olsztyn na stronie AP Olsztyn.
Około 5 tys metryk jest zindeksowanych podwójnie -nie wiadomo po co .
45 tys metryk ma podwójne wpisy -gdyż jedni indeksowali metryki a inni skorowidze w tej samej parafii .
Biorąc pod uwagę problemy z otwieraniem się i wielodostępem do strony to i tak dużo pracy włożono w Projekt .
Szacując iż na jednym zdjęciu jest 3,5 metryki przeciętnie to zindeksowano około 100 tys zdjęć co stanowi około 3,5 % zasobu prezentowanego .
Warto także napisać iż około 100 tys zdjęć jest zdublowana z zasobami AP Olsztyn na stronie AP Olsztyn.
Ryszard Welka