Genealogia w archiwach
- jurek.solecki
Nastepny tydzień i weekend w czytaniu metryk plecy.
Nic się nie otwiera.
Jurek Solecki
Nic się nie otwiera.
Jurek Solecki
Re: Genealogia w archiwach
Ale pojawia się informacja,że trwają prace i że wyszukiwanie może być utrudnione... Szkoda,że nie wiadomo do kiedy potrwają ... Urząd na który czekałam wyszedł w końcu z "niebytu", ale od 4 dni nie jestem w stanie do niego się dobić... Miłego weekendu,wyciągnijmy nosy z metryk i przewietrzmy głowy :) Asia
Poszukuję metryk ewangelików z Wielkopolski.Rodzina Kribbe (Kriep,Kripp)/ewent.Krübbe/
Prace są na tyle zaawansowane, że z serwisu praktycznie nie można korzystać...Ahavita pisze:Ale pojawia się informacja,że trwają prace i że wyszukiwanie może być utrudnione...
-
Trwają prace optymalizacyjne - tyle i aż tyle gwoli wyjaśnienia dlaczego ten program nie działa.Ja myślę, że administratorowi strony nic by się nie stało jakby na głównych stronach genealogicznych wyjaśnił powstałą nieprzyjemną sytuację. Uspokoiło by to trochę zaniepokojonych poszukiwaczy i indeksujących. Narobiliście apetytu, a tu naraz klops, nic teraz nie działa i tylko mało zauważalna informacja - prace optymalizacyjne. Niektórzy z nas mogą nawet nie znać tego słowa. Czy nas czasem nie lekceważą? Państwo z AP prosimy o ściślejszą informacje i do kiedy to będą trwały te prace optymalizacyjne? Wiem, że urlopy, wakacje, wyjazdy, ale proszę zrozumieć, że niektórzy z genealogów właśnie w czasie urlopu mają czas na poszukiwania i tworzenia swojego drzewa. Pozdrawiam serdecznie. Marian P.
- jurek.solecki
Najgorzej, że wykonawca projektu jak i zleceniodawca nie mają nic sensownego
nam do powiedzenia. Biorą użytkowników na przeczekanie.
Jurek Solecki
nam do powiedzenia. Biorą użytkowników na przeczekanie.
Jurek Solecki
Ze mną im się udaje.
już nie mam nawet siły się złościć. Dzięki temu,że nie mogę wejść na "moje" skany, krążę po innych stronach i odkryłam,że na westpreussen.de uzupełniają bazę danych i moje puzzle zaczyna się układać. Pozdrawiam,Asia

Poszukuję metryk ewangelików z Wielkopolski.Rodzina Kribbe (Kriep,Kripp)/ewent.Krübbe/
znaczy teraz będziemy sobie na forum wzajemnie przezwiska wymyślać? Niektórzy chyba nie wyrośli jeszcze mentalnie z podstawówkiZatoka pisze:Umilkł także "krzykacz - rzecznik",

Jarek
Czy wiadomo gdzie zgłaszać błędy skanów, np. brak stron, które fizycznie istnieją, czy skany, które się nie otwierają?
Jacek Ł
Jacek Ł
Może się komuś przyda - Pobieranie skanu genealogiawarchiwach.pl
http://kulwickifamily.org/?pobieranie-s ... rchiwachpl
http://kulwickifamily.org/?pobieranie-s ... rchiwachpl
Witam :)
Na pewno przyda się wielu osobom. Dziękuję.
Na pewno przyda się wielu osobom. Dziękuję.
Pozdrawiam cieplutko,
Ewa Szczodruch
Ewa Szczodruch
Witam,
Przeglądam właśnie Golub-Dobrzyń i widzę,że brakuje ślubów 1876/1877/1878. Czy ktoś się może orientuje,czy te roczniki będą uzupełnione,czy nie ma ich wcale?
Pozdrawiam,Aśka
Przeglądam właśnie Golub-Dobrzyń i widzę,że brakuje ślubów 1876/1877/1878. Czy ktoś się może orientuje,czy te roczniki będą uzupełnione,czy nie ma ich wcale?
Pozdrawiam,Aśka
Witam.Nie wiem jak jest ze skanowaniem ,ale wydruk danego aktu jest dość prosty :
otwieramy akt, klikamy prawym i wybieramy pokaż obrazek tła-tło robi się czarne.
w górnym pasku ekranu klikamy-plik-i wybieramy podgląd wydruku
wybieramy skalę/najlepiej 125%/ i ustawienie pionowe -- drukujemy.
Powodzenia juras
otwieramy akt, klikamy prawym i wybieramy pokaż obrazek tła-tło robi się czarne.
w górnym pasku ekranu klikamy-plik-i wybieramy podgląd wydruku
wybieramy skalę/najlepiej 125%/ i ustawienie pionowe -- drukujemy.
Powodzenia juras
Od wczorajszego wieczoru dyskusja n/t projektu nabrała nowego wymiaru. Na Genealogach.pl zabrał głos p. Artur Nogaj - pracownik AP Toruń. Czy wreszcie nasze krytyczne uwagi spotkaja się z należytym zainteresowaniem pokaże czas. Zainteresowanych odsyłam do strony:
http://genealodzy.pl/PNphpBB2-viewtopic ... -375.phtml
posty od godz. 22.49
Pozdrawiam
http://genealodzy.pl/PNphpBB2-viewtopic ... -375.phtml
posty od godz. 22.49
Pozdrawiam
Janusz Wegner
Genepedia
Poszukuję wszelkich informacji o osobach noszących te nazwisko, szczególnie z zasobów pozametrykalnych.
Genepedia
Poszukuję wszelkich informacji o osobach noszących te nazwisko, szczególnie z zasobów pozametrykalnych.
Witam Was moi drodzy po przerwie ogórkowej /tzn po okresie zbioru ogórków na działce/. Chciałem zobaczyć kilka skanów na genealogiawarchiwach .Sądziłem,że przez ostatnie miesiące system się dopracuje,lecz mimo przeglądania w porze nocnej,wyświetlenie skanów było niemożliwe, choć miniaturki były wyświetlone.Może ja zapomniałem jak się je otwiera.
Chciałbym jeszcze zapytać indeksujących gdzie umieszczają indeksy z Torunia i okolic. Mimo nadchodzącego chłodu przesyłam wszystkim ciepłe pozdrowienia juras
Chciałbym jeszcze zapytać indeksujących gdzie umieszczają indeksy z Torunia i okolic. Mimo nadchodzącego chłodu przesyłam wszystkim ciepłe pozdrowienia juras
Witam Jurku :)
Nie indeksuję niczego w języku niemieckim, a więc i Torunia.
Jeżeli miniaturki się wyświetlają, to pozostaje tylko kliknąć na "Uruchom przybliżanie" by je powiększyć.
Nie indeksuję niczego w języku niemieckim, a więc i Torunia.
Jeżeli miniaturki się wyświetlają, to pozostaje tylko kliknąć na "Uruchom przybliżanie" by je powiększyć.
Pozdrawiam cieplutko,
Ewa Szczodruch
Ewa Szczodruch