poszukuję rodzeństwa i krewnych mojego dziadka Jana Buler ( Buller) ur. w 1898r w Rużu ( obecnie gm. Zbójno woj. kujawsko-pomorskie ) syna Marianny ( Maryanny ) z Darnowskich.
W momencie narodzin Jana - Marianna była wdową.
Poszukiwane rodzeństwo to 2 bracia: prawdopodobnie Józef - związany z Brąchnówkiem ( ok. Chełmży ) i drugi brat , nie znam imienia ? - wyemigrował do Francji oraz siostra Janina ( prawdopodobnie z męża Gregorek, Gregorczyk ? )
Będę wdzięczna za wszelkie informacje.
pozdrawiam
Anna z d.Buler
Buler,(Buller)
Ostatnio zmieniony niedziela 08 sty 2012, 17:26 przez ANNAB, łącznie zmieniany 1 raz.
Rodzina
Witam,
Prawdopodobnie jestem wnuczką brata Jana, bądź syna brata, który wyjechał do Francji,
urodziłam się w Elblągu, mieszkałam jednak jak byłam mała w Golubiu-Dobrzyniu i tam w Działyniu byłam u rodziny dziadka parę razy, taki chyba biały dom pierwszy jak się skręcało na lewo do wioski, bardzo proszę o kontakt, bo prawdopodobnie jesteśmy rodziną, chciałabym tez poznać, pozdrawiam, Anna Buler :)
Prawdopodobnie jestem wnuczką brata Jana, bądź syna brata, który wyjechał do Francji,
urodziłam się w Elblągu, mieszkałam jednak jak byłam mała w Golubiu-Dobrzyniu i tam w Działyniu byłam u rodziny dziadka parę razy, taki chyba biały dom pierwszy jak się skręcało na lewo do wioski, bardzo proszę o kontakt, bo prawdopodobnie jesteśmy rodziną, chciałabym tez poznać, pozdrawiam, Anna Buler :)
-
Pani Anno
Metryki Pani przodków z parafii Ruże znajdują się w A.P. we Włocławku i A.D. w Płocku
Pozdrawiam
Jerzy Tadeusz
jurektorun@wp.pl
Metryki Pani przodków z parafii Ruże znajdują się w A.P. we Włocławku i A.D. w Płocku
Pozdrawiam
Jerzy Tadeusz
jurektorun@wp.pl
Jurek