Jestem spokrewniona z osobami o tych nazwiskach. Jeśli ktoś ma w swym rodowodzie osoby z wymienionych okolic o tych nazwiskach, proszę o kontakt.
Interesują mnie także oboczności nazwisk.
Nazwisko Depkowski dawniej występowało też w formie Deptowicz.
Obok Czarnomski jest też Czarnowski.
Depkowski, Czarnomski Fabrycki Ferczyński Impert Borowicz
Ostatnio zmieniony środa 20 maja 2009, 01:07 przez Haloosia, łącznie zmieniany 2 razy.
Czarnomska
Kasiu, dzięki za odpowiedź.
W moim drzewie występuje Marianna z Czarnomskich Depkowska (1835-1915) oraz jej przodkowie. Po ślubie mieszkała w Lipnie, nie wiem, skąd pochodziła.
Jej brat Władysław ur. 1844, ożenił się w 1867.
Pozdrawiam
Haloosia
W moim drzewie występuje Marianna z Czarnomskich Depkowska (1835-1915) oraz jej przodkowie. Po ślubie mieszkała w Lipnie, nie wiem, skąd pochodziła.
Jej brat Władysław ur. 1844, ożenił się w 1867.
Pozdrawiam
Haloosia
Witaj,
może "wypad na stronę" www.szpejankowski.eu poszerzy zasób poszukiwanych nazwisk.
Tym bardziej, że jest zindeksowane Lipno oraz wiele innych parafii Ziemi Dobrzyńskiej
pozdrawiam
Anna
może "wypad na stronę" www.szpejankowski.eu poszerzy zasób poszukiwanych nazwisk.
Tym bardziej, że jest zindeksowane Lipno oraz wiele innych parafii Ziemi Dobrzyńskiej
pozdrawiam
Anna
Re:
Pasuje to garncarstwo do moich opowieści rodzinnych :)maliszewo pisze:W Lipnie była rodzina Fabryckich. Dobrze nie pamiętam ale chyba zajmowali się garncarnstwem i mieli skład wyrobów metalowych typu wiadra, lejki cynowe itp.
Pozdrawiam i dziękuję
Re:
Baaardzo dziękuję za ten linkANNAB pisze:Witaj,
może "wypad na stronę" http://www.szpejankowski.eu poszerzy zasób poszukiwanych nazwisk.
pozdrawiam
Anna