Wysłany: 2009-07-02, 21:31 Rypin Parafia Św. Trójcy
Poszukuję pozycji pana Mysłakowskiego: Materiały genealogiczne szlachty parafii Rypin. W tej parafii we wsi Kowalki urodził się mój przodek Piotr Trzciński ok. 1786 i jego brat Adam Trzciński synowie Wawrzyńca i Katarzyny.
Może ktoś z Was ma tę pozycję albo podpowie, gdzie jej szukać?
_________________ Pozdrawiam. Kasia
Moi przodkowie po mieczu: Trzciński, Słupecki, Czarnomski, Cholewiński, Ośmiałowski, Dziewanowski.
Po kądzieli: Suliński, Sadkowski, Gronczewski
Witam,
Czy szukając danych na temat Trzcińskich spotkałaś się z "przekrętami" nazwiska, jeżeli tak to jakimi? W moim drzewie występują często nazwiska spokrewnione z Trzcińskimi np. Jaworscy ale moja wersja nazwiska to "Tuziński" vel "Turz(ż)yński"
Mam tez książkę Mysłakowskiego jak coś potrzeba mogę służyć
Barbara
Basiu
Wśród zapisów w księgach parafialnych czlonkowie mojej rodziny widnieją jako: Trzcieński, Trzeński, Trzyński. Byłabym wdzięczna za sprawdzenie Dziewanowskich z Kowalek. Szukam Marty Leokadii lub Leokadii Dziewanowskiej.
Kasia
_________________ Pozdrawiam. Kasia
Moi przodkowie po mieczu: Trzciński, Słupecki, Czarnomski, Cholewiński, Ośmiałowski, Dziewanowski.
Po kądzieli: Suliński, Sadkowski, Gronczewski
Jestem w posiadaniu tej książki.
Skontaktuj się ze mną na priv:
piesta@hot.pl
Trzcińskich jest tam kilka stron
Pozdrawiam
Staszek Pieniązek
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Tylko ten może uważać się za mądrego kto potrafi cierpliwie wysłuchać głupszych od siebie - własne
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum